Hideg januári péntek volt, amikor Bécsbe menet Győrben megálltunk, hogy a belvárosban igyunk egy finom kávét egy olyan helyen, ahol korábban még nem jártunk.

Pár alternatívát találtunk az interneten, amiből végül a Bécsi kapu téren álló csodásan felújított 3  szintes műemlék épület – Múzeumház – aljában június óta működő Kávébajusz kávézóra esett a választásunk.

Múzeumház

Belépve az ajtón fantasztikus látvány tárult elénk. Több, mint 100 nm-es világos színekben pompázó elegáns, letisztult enteriőr, amely tényleg minden korosztály számára megfelelő helyszín egy baráti/családi találkozóra, együttlétre. Mivel a Múzeumházban vagyunk, nem csak a klasszikusan múzeumnak kialakított emeleti részen található kiállítás, de a kávézó falain is különleges alkotások láthatók.

Első meglepetésünkből felocsúdva már rá tudtunk koncentrálni a kávés pultra, ami a bejárattal szemben egy felfelé vezető lépcsősor végén található. Fehér kétkaros La Marzocco gép, Casino Mocca kávé, és a 2 tulajdonos Noémi és Ákos a pultban. Bár Noémi korábban jogászként dolgozott az állami szférában, Ákos pedig egy saját projektet fejlesztett és valósított meg, most mindketten „főállású” baristák.

Szenvedélyük több évre datálódik, és mivel a győri kávézójuk nyitásáig Budapesten éltek, volt lehetőségük alaposan áttanulmányozni a hazai újhullámos helyeket. Látták a fejlődést, a nyitást a szakmában, és azt is látták, hogy Noémi szülővárosában Győrben még bőven van keresnivalójuk. Nem sokat gondolkodtak, hanem gyorsan belevágtak.

kávébajusz

Magas minőségi igényeket támasztanak magukkal szemben, így az elkészült dupla eszpresszó is igazán kiválóra sikerült.  Kellemes, elegáns savakkal párosult a közepesnél nagyobb test. Az el salvadori Aguilar család ültetvényéről származó, félszáraz eljárással feldolgozott 100%ban Pacas fajtavariánsból álló tétel krémes volt és finom!

kávékóstoló

Kávénkat a hely hátsó traktusában fogyasztottuk el, ahol a kanapén ülve az üvegtetőn át a kék égre volt kilátás.  Meg kell hagyni, pazar élmény!

Gyorsan el is döntöttük, hogyha ismét erre járunk, akkor újból betérünk.