Már egy ideje esedékes ez a bejegyzés, mert július elején jártunk – először – a Várnegyed újonnan nyílt specialty kávézójában, a  4minutes Caféban.

A kávézó a történelmi Várnegyed szívében, az Országház utcában található. Igazi kis ékszerdoboz. Kis alapterületen csodás, világos, letisztult enteriőr, amihez stílusban is passzolnak a Goosebumps  cég által forgalmazott Modbar eszpresszó gépek és persze az általuk pörkölt magas minőségű kávék.

Dóra, a kávézó tulajdonosa azok közé az emberek közé tartozik, akik divatos szóval élve folyamatosan képesek megújulni. Közgazdászként az élet több területén is kipróbálta magát. Általában olyanokban, amik nem a „fősodor” mentén haladnak, hanem valami egyedit, MÁST, újat, előremutatót képviselnek. Így csatlakozott korábban a Waldorf mozgalomhoz, és így került közelebbi  kapcsolatba a közelmúltban a specialty kávék világával.

Rövid, de koncentrált beszélgetésünk kapcsán kiderült még, hogy nem csak a Waldorf és a minőségi kávé a közös pont az életünkben, de mindketten extrém fontosnak tartjuk a FENNTARTHATÓ dolgokat/ügyeket, a környezet védelmét, az ökotudatos, felelős magatartást az élet megannyi területén.

Első látogatásunk alkalmával Dóra mellett gimnazista lánya állt a pultban, és nem csak az általuk viselt Vetlényi Alma tervező által megálmodott, a kávézó hangulatához passzoló kötény volt a közös vonás, de azon túl sugárzott róluk a „szakma” szeretete, az őszinte kíváncsiság és a lelkesedés.

Ezen előzmények után már nem is volt kérdés, hogy ismét meglátogatjuk őket, amikor megtudtuk, hogy a Goosebumps csapat „kitelepül” hozzájuk, és bemutatja legújabb kávéit.

Délelőtt érkeztünk motorral – a Várba kocsival elég korlátozott a bejutás – és örömmel konstatáltuk, hogy az egész Goosebumps csapat jelen volt. Ádámmal, Attilával és Áronnal már régebb óta, más projektekből ismerjük egymást, de így most a csapat többi tagját is „élőben” láthattuk.

Ferenczi Attila – 2017-es barista bajnokunk- állt a pultban és készítette a jobbnál-jobb – főleg afrikai - kávékat, melyeket volt szerencsénk megkóstolni mind eszpresszó, mind filter, mind pedig cold brew formában.

 

Mivel hőség volt odakint és „kiderült” hogy egyedüliként náluk kapható a Mindszentkállán és a Bartók Béla úton található Kő fagyi! csoki, pisztácia és mangó fagyija, így folytattuk a kóstolást!

Az ételek és italok mellé a bónusz a 6 hónapos mini bulldog kölyök kutyus Melba mosolya, érdeklődése volt , aki két szunyókálás között jelezte, hogy hálás lenne egy kis simogatásért,szeretetért.

Mi a kávén túl a kutyákkal is nagy barátságban vagyunk, így nekünk ez érzelmi hozzáadott értékként emelte a nap fényét, és a kávézóban töltött idő minőségét.

Kóstolás és beszélgetés közben olyannyira belefeledkeztünk a dolgokba, hogy szinte elröpült 2-3 óra. Mivel motorral voltunk, és közben az időjárás a napsütésből erősen felhősbe váltott és az eső szele is érezhető volt, ezért úgy döntöttünk, hogy hazaindulunk. Az időzítés tökéletesen sikerült. Az eső megvárta, míg beparkolunk a garázsba.

Most, hogy felidéztük a tegnapi napot, hála járta át a szívünket, hogy egy ilyen szuper közösség tagjai vagyunk és hogy a világ legjobb kávéit kóstolhatjuk elhivatott szakemberek társaságában!!  Kedves Dóra! Csak annyit mondhatunk, hogy jövünk még és folytatjuk a kóstolást!