Újévi kávézás. Több éve hagyomány, hogy Baranyai Ferivel és Livivel ill. Schubert Szabival szilveszter napján ellátogatunk pár kedvenc kávézónkba egy jót beszélgetni, és finom kávékat inni. A sort pedig nálunk a Kávészalonban zárjuk.

Idén/tavaly ez kicsit másként alakult. 31-e helyett 1-én, és nem négyesben, csak kettesben indultunk útnak, mert az nem volt kérdés, hogy azért pár kávézót fel kell keresnünk évindítóként. Sőt! Jelen helyzetben talán még fontosabb a „példamutatás”.

Így a 9. kerületi MiNi Kávézó és Teaház, az 5. kerületi Mantra kávézó, a 13. kerületi Partisan Coffee Shop és végül, de nem utolsósorban a 11. kerületi Kávészalon(unk) került sorra. Első kettő, és az utolsó mondhatni törzshelyünk, a Partisanban pedig még akkor jártunk, amikor Double Shot néven futott.

És hogy miért is ezeket a helyeket választottuk? Részben random, de nagyrészt tudatos döntés eredménye. Természetesen a NYITVA lévő helyek között szemezgettünk, de ezen túl az elsődleges szempont  az aznap „szolgálatban lévő” barista személye volt.   

A MiNiben mindig a tulajdonossal, Borda Misivel találkozhat, aki benéz hozzájuk. Hétvégén és ünnepeken a párja Niki is bent van. Misi az olasz vonalat viszi, Pellini 100% Arabica kávéval dolgozik. Azon túl, hogy mindig szuper kávékat készít nekünk, a vendéglátás, ügyfél kommunikáció területén is profi. Mindenkihez van egy kedves szava, rendkívül rugalmas és mindig vidám.

Következő állomásunk a nem messze található Mantra kávézó volt, ahol hatalmas meglepetésben volt részünk. Nagy örömünkre egy nagyon kedves, rég nem látott barista, Burián Anikó állt a pult mögött, aki „csak” beugrós a Mantrában.  Amúgy is szuper hangulatunk csak fokozódott Anikóval való találkozásunk – és egy finom etióp Chemex – hatására. 

Innen saját fellegvárunkba, a Móricz Zs körtérnél lévő Kávészalonunkba mentünk, ahol egy török kávén kívül megejtettük a mosdóhasználatot is. (Erről a dologról külön posztot lehetne írni, hiszen csak „take away” üzemmódban vannak a helyek nyitva.) Szóval felfrissültünk, rendeztük sorainkat és elindultunk az utolsó helyre a Partisan Coffee Shopba. Ide azért mentünk, mert Radosits Z. Ambrus – egykori Tizen1-es barista – , akivel szintén nagyon rég találkoztunk, ezen a napon pop up szolgálatot teljesített itt. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy több, rég nem látott ismerős arc is eljött ide évet indítani, és köszönteni egymást.

Itt már éhesek is voltunk, így a kávén kívül megkóstoltunk egy vega bagelt is, ami rendkívül jó döntésnek bizonyult. Az elfogyasztás már kissé kihívás volt, hiszen jelen helyzetben kint az utcán, állva lehet az ilyen műveleteket végrehajtani.

Kávéval és élményekkel eltelve itt zártuk a sétánk. Hálásak vagyunk ezért csodás NAP-ért, a fantasztikus találkozásokért, a finom kávékért, a jó időért és hogy ebben a megváltozott helyzetben is körülvett Bennünket az öröm és a jókedv.

BÚÉK 2021! Még sok ilyen élményt kívánunk magunknak és nektek is!