A mai napomat az irodámban, azaz a Kávészalonunkban töltöttem. Első körben meghallgattam a Körforgásban fenntarthatósági podcast legfrissebb felvételét, majd elmentem Casino Mocca szemes kávét venni a közeli Keletbe (nem a Közel-Keletre…)

Elég rég nem jártam márt itt. Legalábbis mióta „take-away” üzemmódban működnek a vendéglátó egységek és a ruhatárunk fix tartozéka a maszk. Azóta biztosan nem, ugyanis belépve az üzletbe elég esetlenül tájékozódtam.

Ennek több oka is volt. Egyrészt hatalmas hely volt a pult előtt, mivel „eltűnt” a tömeg.  (aki rendszeresen járt a Keletben korábban, az szinte mindig teltházzal találkozott.) Másrészt a maszk alatt nehezen „azonosítottam be” az ismerős baristát/üzletvezetőt. El is hangzott a kérdés részemről. Áron, Te vagy az? Persze Ő volt, csak a sapka, a megváltozott hajviselet és a maszk kicsit árnyalták a képet. Kolits Áron sok éve hűséges csapattagja, jó ideje pedig üzletvezetője a Keletnek. Mondhatjuk, hogy Ő az egyik fix pont ebben a folyamatosan változó (kávés) világban.

Egy másik élményemet is meg kell említenem a Kelet kávézóval kapcsolatban. Az olyan fenntarthatóság függők és saját poharat „cipelők”, mint mi, itt valóban otthon érezhetik magukat, ugyanis még 5% kedvezménnyel meg is jutalmaznak, ha saját elviteles poharunkba kérjük az italt.

És akkor itt pár gondolat erejéig kitérnék az ezzel kapcsolatos eddigi tapasztalatainkra.

Olvasóink tudják, hogy mivel a fenntarthatóság témában is igyekszünk szemléletet formálni, ezért saját poharakkal – többféle gyártmány, dizájn, méret – járjuk a kávézókat, és örömmel jelentjük, hogy rendkívül pozitív tapasztalataink vannak.

 

Ez a lehetőség a jelenlegi helyzetben – amikor mindent eldobható csomagolásban kapunk meg – még nagyobb értéket képvisel, ezért bíztatunk Mindenkit, hogy szerezze be saját fenntartható poharát, és ezzel a kis gesztussal tegyünk együtt Bolygónk jóllétéért!