A hétvégén szenzációs idő volt, így elővettük a motort és csináltunk egy kávétúrát.

Két kávézót látogattunk meg. Sok közös vonást véltünk köztük felfedezni, mindamellett, hogy egy nagyon markáns különbséget mindenképpen említenünk kell.

Mindkettőben távoli/közeli ismerősök a tulajdonosok és ők állnak a pult mögött is, ami számunkra óriási élmény. Ilyenkor érezzük igazán az elköteleződést, a szakma iránti tiszteletet. És persze ez erősen megnyilvánul a vendégfogadás, a kiszolgálás minőségében is.

Maximális figyelem, érdeklődés, tanulni vágyás.  És mindkettő az elmúlt egy hónapban nyílt.

 

Elsőként a hozzánk közelebb eső MiNi Kávézó és teázót ejtettük útba, ami a IX. kerület Vágóhíd utca/Mester utca által határolt relatíve új, óriási lakópark központi részén, egy igazán csendes utcában található, természetesen az egyik ház aljában kialakított üzlethelyiségben.

Korábban itt egy cukrászda működött, de a vírusidőszak beköszöntével beszüntette tevékenységét, így megüresedett a hely. Mihály és párja pedig már egy ideje fontolgatták, hogy szeretnének egy kávézót pont ezen a környéken, így amikor a vírusidőszakban éppen arra jártak és meglátták a KIADÓ táblát, azonnal a tettek mezejére léptek. A gyorsaságra szükség is volt, hiszen a hely szuper adottságainak köszönhetően hirtelen nagy lett az érdeklődés.

A sors minden szempontból a kezükre játszott. Az üzlet 90%-ban kész volt, amikor átvették. Mondhatnánk, hogy vadiúj volt, hiszen az egész épület mindössze 5 éve épült. Így csak az a nemes feladat várt rájuk, hogy kiválasszák a kávézáshoz/teázáshoz a megfelelő „kellékeket”.

Mindketten több éve dolgoznak a vendéglátás területén. Mihály dolgozott már klasszikus olasz vonalú kávékkal a Lurdy házban a Semiramis üzletben, de profin kezelte a Dalla Corte vadiúj gépét és rajta a Bányai kávékat tavaly Tihanyban az Örökké tavasz kávézó és teaházban.

Most több szempontot is tekintetbe véve a Pellini Top kávézója lettek. A 100% Arabica kávéból a „szokásos” eszpresszón/risztrettón túl a nagy melegre tekintettel egy számunkra korábban ismeretlen kreatív italt is fogyasztottunk. Ez volt az eredetileg Algériából származó Mazagran.

Ez a legtöbb helyen napjainkban eszpresszó, citrom, jégkocka (víz) és nádcukor hozzáadásával készül. A portugálok rumot is tesznek bele. Mihályék receptje szerint eszpresszó, jég és citromos szóda egyvelege alkotja az italt.

Fontos kiemelnünk, hogy az elfogyasztott, 100% arabica kávéból készült risztrettónk hibátlan volt. Mind állag, mind illat, mind hőmérséklet, mind mennyiség, mind íz tekintetében. 10-ből 10 pontot kapott.

A kávézó rendkívül otthonos, világos, hatalmas üvegablakai kinyithatók, ugyanakkor a nagy hőség esetére is van megoldás.

Bár szinte mindig gps-t használunk a közlekedéshez, de mivel motorral voltunk, most csak az „orrunk után” mentünk, és szinte azonnal megtaláltuk a helyet, de mivel óriási a lakótelep (közel 5000 lakás), ezért érdemes beütni a teljes címet a gugliba, ami így hangzik.

1097 Budapest Nádasdy utca 14. G ÉPÜLET!!!

Köszönjük a vendéglátást Misinek&Nikinek, a MiNi kávézó elkötelezett tulajdonos baristáinak!