Az I.kerület Tabán, Várkert Bazár és a Rudas fürdő háromszögben a Döbrentei utca 22. számú házban találjuk ezt a kis ékszerdobozt. A két helyiségből álló kávézó a ma divatos „félig” felújított stílusban készült. A belső részben még az igazi/eredeti „retro”20x20-as fekete-fehér pepita mintás kockakő található.

Remek lehetőséget nyújt barátoknak, pároknak elvonulni, „négyszemközt” beszélgetni, miközben a nagy üvegablakon át néznek a felújított, ámde rejtélyes oknál fogva soha meg nem nyílt Rácz fürdőre.

Az őrlőben nem világos pörkölésű 100% arabica Manetti kávé.

(itt kell megjegyeznünk, hogy a Manetti forgalmazó cég kávézója a 13. kerületi Madarász utcában található)

Egy eszpresszót és egy cortadót rendelünk. Az italok egy igazi retro  (hányban készülhetett????) 2 karos „libafos” zöld színű  Gaggia gépen készülnek, amelyet „élő”, működő verzióban eddig még nem volt alkalmunk tesztelni/megfigyelni. Az általunk látogatott helyek high-tec szuperdizájnos gépparkjához szokott szemünk elégedetten nyugtázza ezt a teljesen "más minőségű" eszközt. Az elkészült ital - sötétebb pörkölése ellenére - egyszerre kellemesen gyümölcsös és nem tolakodóan csokoládés.    

Mivel gyönyörű napsütéses idő van, az üzlet előtti 2-3 asztal természetesen foglalt, így az ablak másik – benti – részén ülünk le kávéinkkal. Mi éppen ebéd után érkeztünk, ezért "csak" kávét fogyasztunk, de akik éhesen térnek be, azok is találnak fogukra valót (hosszú az étlap). Akik pedig nem kávéra – hanem borra, sörre, esetleg pezsgőre, proseccora vágynak,- azok sem fognak csalódni.