A közelmúltban éppen az őrségi telkünkre igyekeztünk az M7-es autópályán, amikor beugrott, hogy pár hónapja Nagykanizsán is nyílt egy specialty kávézó. Mivel az autópálya a város mellett halad el, és egyébként is vágytunk egy jó kávéra, gyors döntést követően már a város centrumában az Erzsébet téren, a Norma Coffee Clubban találtuk magunkat.

norna coffee

Tágas belső tér, hatalmas terasz, egy kétkaros La Marzocco, és kedvenc „olasz” pörkölőnk Rubens Gardelli kávéja az őrlőben.

A pultban isteni sütik – gyümölcsösek, csokisak, krémesek – és egy másik nagy kedvenc, a különleges goffri.

Alig tudunk választani. Végül egy „cseh” krémes mellett döntünk, hisz ilyet még sosem ettünk. Nem bántuk meg!

norma coffee

A brazil/el salvador blendből készült presszó mellé rendelünk még egy E+T-t, azaz jeges eszpresszó tonikot, ami igazából egy nyári kreatív ital. A presszó a „szokásosnál” alacsonyabb hőmérsékleten készül, így a gyümölcsösebb ízek és a savak dominálnak.

Mivel a csodás őszi napsütéses délután majdhogynem a nyarat idézi, a teraszon foglalunk helyet.

Rendelésünket Dóri, a tulajdonos-barista hozza asztalunkhoz, és közben pár mondatban meg is ismerkedünk történetével. Vendéglátó-idegenforgalmi diploma megszerzése után irány Párizs, ahol sommelier és üzletvezető gyakorlatra tesz szert, aztán következik Skócia, ahol a Steampunk pörkölő/kávézó munkatársa lesz hosszú évekre. Alaposan elsajátítja a szakmát, közben megismeri angol-ausztrál származású párját, és együtt döntik el, hogy Nagykanizsán – Dóri szülővárosában – nyitnak egy kávézót. A működtetésben nagy segítségükre van még Dóri édesanyja, akinek a kezei alól kerülnek ki a mennyei sütemények. Igazi családi vállalkozás.    

kávékóstoló

Szerencsére a jeges ital elfogyasztása hosszabb időbe telik, mint az eszpresszóé, így lehetőségünk van maximálisan kiélvezni a nap bódító sugarait. Bár sietünk, de nagyon nehezen mozdulunk.

Szeretnénk rögzíteni a pillanatot, amiben a kávé illata, a nap melege, a krémes édessége és a kisváros főterének hangulata sűrűsödik.

Hálásak vagyunk, hogy itt lehetünk, és mindenképpen jövünk még!