Sportnapom végeztével egy szelet pizza után este nyolcig nyitva tartó kávézót kerestem az V. kerület déli részén. Olyant, ahol a fárasztó nap után a kávé mellett kényelmesen tudok pihenni. Akár egy fotelban. És akkor rögtön beugrottak a Mantra kávézó sárga kanapéi.

Mivel Anitára vártam, aki éppen egy divatbemutatón vett részt a közelben, ezért kicsit több szabadidőm volt. Így jött a gondolat, hogy filterkávét igyak a „jól bevált” eszpresszó helyett.

A választék - most is, mint mindig - bőséges volt. Első gondolatom a „GARDELLI” körül forgott, de mivel egy indiai kávé volt kínálatban, ezért lapoztam. Valami afrikait szerettem volna.

Így esett a választás a Mantra saját pörkölésű Etiópiából származó kávéjára. Annál is inkább, mivel szilveszteri kávétúránkon már felkeltették figyelmemet Krisztiánék saját pörkölésű kávéi.

 

Felszolgálva kissé sötétnek tűnt az ital. Egyre kíváncsibb lettem. Illatában a száraz feldolgozás jegyei egyből megmutatkoztak. Melegen kis grapefruitos keserűség megjelent a háttérben, ami teljesen üdítőleg hatott. Hagytam hűlni, hiszen volt időm (meg mi is azt tanítjuk a kóstolók során, hogy a teljesség igényével különböző hőmérsékleten kell a kávékat kóstolni). Így, kihűlve nyílt meg a kávé igazán.

Végtelenül édes, konyakos, aszalt gyümölcsös, savaival nem tolakodó nagyon komplex, harmonikus italt kaptam.

Ittam és elmélkedtem. Hálát adtam azért, hogy ma este éppen ide tértem be, és megkóstolhattam ezt a tételt!