1. 09. 28-án – a kávé világnapja alkalmából – a MOL megnyitotta első önálló – azaz benzinkút nélküli – Fresh Corner kávézóját Budapesten.

A kávékultúra rohamos terjedéséből a MOL eddig is aktívan kivette részét, hiszen a kiemelt töltőállomásain található Fresh Cornerekben napi 28 ezer csészényi kávét értékesített.

A 2015-ben elindított Fresh Corner koncepció olyan sikeresnek bizonyult, hogy mindenképpen a „továbbfejlesztés” volt az egyetlen lehetséges opció, így jutottak el a „kút nélküli” kávézó ötletéhez.

A pénteki megnyitón Orosz András a MOL kiskereskedelmi igazgatója, és Ratatics Péter a fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgató mesélt a kezdetekről, az idáig vezető útról.

MOL

Megtudtuk, hogy a közelmúltban a cég online felmérést végzett a magyar lakosság kávézási szokásairól, amiből kiderült, hogy a válaszadók több, mint fele napi 2-3 alkalommal kávézik, a válaszadók 30%-nak elsődleges szempont a kávé minősége, ezt követi az ár-érték arány (17%) és a kényelmi szempontok (13%).

A cégvezetők után a Fresh Corner nagykövet, Till Attila vette át a szót, és a kávépultot.

Elmesélte, hogy már gyerekként „megfertőzte” a kávé világa. Annyira, hogy akár napi 8-10 kávét is elfogyaszt. Kedvence a rövid eszpresszó cukor nélkül.  Saját magát „kávés alkatnak” definiálja, akinek a kávé illata, íze és hatása egyaránt jólesik.

MOL

Reggeli időpont lévén napindító kávéját a szuper kétkaros Victoria Arduino gépen saját kezűleg készítette el. (persze a háttérben álló baristák segítették néhány hasznos instrukcióval).

A hivatalos megnyitó „elméleti” része után következett a „gyakorlat”, azaz a kóstolás.

Csapatunknak lehetősége nyílt megkóstolni mind az ún. „normál”, mind pedig a „specialty” néven készített kávékat.

A normál kávé egy olaszos keverék, testes, krémes, keserű csokis, karamelles ízvilággal. Ristrettónak és presszónak is kiváló.

MOL

A specialty blendet egy magyar pörkölő készíti, amelynek alapját egy száraz brazil yellow bourbon adja és egy száraz etióp fűszerezi. Az ital tipikusan hozza a termőterület sajátosságait. Testes, rendkívül aromás, csokis kávé, amelyben meg-megcsillannak a fekete bogyós gyümölcs elegáns savai, de olyan édességgel bír, hogy szinte csípi az ember szájpadlását. Presszónak (duplában) és kapucsínónak is kitűnő. Érdemes összekóstolni (egy időben fogyasztani) a két kávét!

A megnyitó alkalmából felszolgált ételkínálatból külön ki kell emelnünk a „kézműves hamburgert”, ami a korai időpont ellenére nagy kedvencünk lett.

MOL

 

Tankoljatok kávét a MOL-nál! Kóstoljatok Ti is a Károly körúti Fresh Cornerben!