Tavaly indult útjára ez a szuper kezdeményezés, ahol igazi klasszikus kávéházi környezetben szórakozhatunk, kulturálódhatunk, gyűjthetünk élményeket.

Idén a „nagyok” – mint pl. Centrál Kávéház, Gerbeaud - mellett több kisebb helyszín is csatlakozott a programhoz. Így például a nemrég megnyílt Babérliget könyvesbolt, ahol Hamvas Béla öröksége áll a fókuszban, mellé pedig egy finom kávé Hegedűs Laci Umami pörkölőjéből.

Említésre érdemes még a szintén nem túl rég megnyílt Magvető Café, ahol ezen az estén Boggie énekelt.

Az ún. újhullámos helyek közül is többen becsatlakoztak a programba. A Kávétársaságnál „cupping”, dumaszínház és bossanova szerepelt az étlapon, a Keletben „egy kávé egy novella” volt a mottó, a Madal kávézóban a hely „szelleme” Dr. Fülöp Sándor, azaz Gunagriha előadását hallhatta a közönség.

A Kávékóstoló csapata több szempontot is figyelembe véve a 42 pörkölő programjába csatlakozott be. Bár Mátét, Ádámot és Renit már régóta ismerjük, minden alkalommal elvarázsolnak Bennünket kedvességükkel, szakértelmükkel és profizmusukkal.

 

Ez alkalommal is sikerült egy olyan kávét kóstolnunk, amire még hosszú ideig emlékezni fogunk.

Az etióp száraz Guji by Ádám egyszerűen fantasztikus lett. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a dupla eszpresszó kortyolása olyan élmény volt, mintha egy finom, friss, fűszeres lekvárt fogyasztanánk. Kávélekvár! Igen, kávélekvárt fogyasztottunk! Persze Mátéék nem csak ezzel készültek. Volt cupping, pörkölőtúra, csocsó, és kedélyes beszélgetések.

Igazi „kávéházi” hangulat!!