Január közepén a Ringana cég évindító kétnapos rendezvényén egy emlékezetes hétvégét töltöttünk Bécsben. Bár sűrű sorokban követték egymást a jobbnál jobb programok, mégsem hagyhattuk ki, hogy visszaindulás előtt még felkeressünk egy „jó kávés helyet” is.

kávékóstoló

Őszintén szólva nem volt könnyű dolgunk, mivel vasárnapról lévén szó, csak nagyon kevés kávézó volt nyitva.  Ráadásul a minőségen túl az is szempont volt, hogy a belvárosban legyen a hely.

Szóval hosszú és alapos kutatás után találtuk meg a Kaffeemik kávézót, ahová vasárnap délután négykor indultunk el. (5-kor már zárt)

A kb. 15-20 nm-es hely a Zollergassen található, egészen közel a közkedvelt sétáló/bevásárló utcához, a Mariahilfer strassehoz. Teljesen egyszerű belső tér, és bútorok (mosdó nincs), hangsúly a kávén és a kávés eszközökön.

Eszpresszót és kapucsínót kóstoltunk egy etióp variáns blendből. Afrikai kávékhoz képest határozott test tartózkodott a csészében. Virágos, gyümölcsös és utóízében marcipános ízvonal csillant meg. Utóíze kellemes hosszantartó volt. (Még az autópályán is jó emlékeket ébresztett bennünk.)  A kapucsínó tejkrémje is szinte hibátlanra sikerült. A kávé a tejjel kellemes harmóniát alkotott.

A kávét pultnál állva fogyasztottuk, mert a közeli zárás ellenére a kávézó dugig volt csevegő vendégekkel. 

A polcokon az alternatív kávékészítő eszközökön túl frissen pörkölt szemes kávé, köztük a magyar pörkölő, a Holistic Coffee kávéjának egyedi doboza is feltűnt.

Összességében mindent rendben találtunk, és kedvet kaptunk, hogy legközelebb egy hosszabb kávétúrát tegyünk a városban.