Több cikkünkben is említettük, hogy a Bartók Béla út és környéke egyik kedvenc helyünk a városban. Sűrűn látogatjuk az ott található kávézókat, pékségeket, bisztrókat.

Lassan egy éve, hogy egy rendhagyó kezdeményezés megvalósulásának szemtanúi lehettünk.

Miközben éppen bankot kerestünk családi vállalkozásunknak, sok-sok kutakodás után a Gárdonyi téren található Magnet Bank mellett döntöttünk és egy ún. „pop-up”, ideiglenes bankfiókban találtuk magunkat.

magnetbank

Megtudtuk, hogy a pár lépésre lévő „eredeti” bankfiók éppen koncepcióváltás és teljes felújítás miatt zárva tart. Nagyon kíváncsiak lettünk, mi is történik itt. És pár hónap múlva fel is lebbent a fátyol a titokról, amikor betértünk a megújult egységbe.   

Egyedi design, vidám színek, süteményes pult, kávégép, magvas gondolatok a falon, ez tényleg nem egy megszokott bankfiók látványa. Annál sokkal több.

Egy igazi közösségi tér, amit talán már megszokhattak mindazok, akik a bank Andrássy úti központjában vagy a Balassi Bálint utcai fiókjában valaha is jártak.

A 11. kerületi fiókban a bank a HÁZIKÓ gasztro csapattal fuzionált, és hozta létre a Farmbisztrót, ahol mind az ételek, mind az italok válogatott hazai termelőktől származnak, eredetük visszakövethető, azaz név szerint tudjuk, hogy ki szállítja be a sajtokat, zöldséget, mézet, húst, stb.

farm

A termelőkről készült egy fantasztikus kis füzet is, így amíg várakozunk, vagy falatozunk, egyből meg is tudhatjuk, hogy az aznapi ebédünk alapanyagáért ki a „felelős”.

Szóval ebéd. Igen, mióta megnyílt a Farmbisztró, rendszeres vendégek vagyunk, mert ez az a hely, ahol a számunkra fontos kritériumok mind egyszerre teljesülnek.

Magas minőségű, szezonális, tiszta hazai alapanyagok kerülnek a tányérunkra. Mindezt reális áron, extra kedves kiszolgálással kapjuk. Az már csak hab a tortán, hogy a zene is „passzol” hozzánk.

has beanÉs persze ne feledkezzünk meg a kávéról, hisz a koncepció nem lenne teljes, ha a kávé „kilógna” a sorból.

De nem lóg ki!  Talán csak annyiban, hogy nem hazai az alapanyag, hiszen a kávégyümölcs az egyenlítő mentén terem.

A HasBean angol kávépörkölő farmszelektált magas minőségű kávéi a Victoria Arduino gépen készülnek. ( A pörkölő egyik tulajdonosa Dale Harris idén megnyerte a barista világbajnokságot, és nemrég Budapesten tartott egy kis „élménybeszámolót”, ahol mi is jelen voltunk. )

És akkor ejtsünk pár szót a „szokásos” eszpresszóról is.

A magyar evolúció nevű blendet kóstolhattuk. Ez egy változó blend, ahol a tulajdonos pörkölőmesternek Steven Leighton-nek szabad keze van az összeállításban és kísérletezget a magyar vendégek íz spektrumán. Jelenleg hondurasi és nicaraguai mosott kávéból állította össze a keveréket. Célja egy közérthető és szerethető kávé megvalósítása, ami a közepes testtel, a narancsos csokis íz világgal és az alacsony savakkal  sikerült is.

 

Azt nem gondoljuk, hogy minden bankfióknak így kell működnie, de abban biztosak vagyunk, hogy sokkal nyitottabb, barátságosabb, ügyfél centrikusabb egy olyan hely, ahol várakozás közben megihatok egy igazán finom kávét. 

Kóstoljatok Ti is a Gárdonyi téri bankbisztróban, azaz a Farmbisztróban!