A tavalyi év végén nyílt egy valóban különleges hely a Kálvin tér közelében a Baross utca 10-ben.

Az elmúlt időszakban többször is jártunk ott. Mindig volt egy kis dezsavű érzésünk, mivel nem utcafrontos az üzlet és csak úgy lehet bejutni, ha felcsengetsz a kapucsengőn, kinyitják az ajtót és felsétálsz a félemeleten található térbe.

(Pontosan úgy, ahogy hozzánk a Kávészalonba is érkeznek a vendégek…)

Az egykori SZDSZ iroda helyén 2 barát álmodta és valósította meg a Főfotót.

Krasznai János és Zsigmond Gábor régi motorosok a fotós szakmában. Azaz nem csak abban, hanem még sok másban, hiszen a galéria összes termeit saját kezüleg hozták létre a festéstől a kávézó pult összeállításig. A tervezésben segítségükre volt Krasznai János felesége Prokopp Dóra, akit sokan a médiából ismerhetnek. Bár még mindig vannak apró simítások, de már egyre nagyobb rajongótáborral üzemel a hely.

És mit is láthat/kaphat/csinálhat, aki mostanában tervezi, hogy ellátogat a Főfotóba.

Viheti, és vigye is magával régi vagy aktuális fényképezőgépét, mert a Főfotóban lefotózzák Őt és a kedvenc készülékét, amint szimbiózisban pózolnak a sötét (vagy éppen a világos) fal előtt.

Beleegyezésükkel a képet ki is posztolják a galéria FB oldalára.

Aztán látható egy szuper egyedi látásmódban – a képeken felfedezni véltünk pár bútordarabot, amivel még mi is rendelkezünk a mini őrségi nyaralónkban – készült fotókiállítás, ami a közelmúltban nyílt Matti Varga képeiből.

Vásárolhat fotós „cuccokat”, amik inkább a régi időkre hajaznak.

És persze a gasztronómiai élményt keresők is találnak maguknak elfoglaltságot, hiszen a Kávétársaság kávéi – jelenleg a (Bob) Marley pörkölőtől – mellé szendvicsek, croissant-ok, quiche-k fogyaszthatók.

A kétkaros fehér Ascaso gép nem túl gyakori a kávézókban, mondhatni itt láttunk először ilyet. Az elkészült eszpresszó – közepes pörkölés – inkább kicsit az olasz „stílusra” hajaz, ami azért nekünk „bejön”. Mivel a kiszolgálás szuper kedves, elégedettségi indexünk elég magasan áll.

De most jön a lényeg. Nem is fotós helyen lennénk, ha a gasztronómia és a fotózás nem lenne összekapcsolva. Na nem a megszokott kávé/étel/ital fotókra kell most gondolni, hanem az elsőre rejtjelesnek tűnő kávés MOST MUTASD MEG játékra. Ez persze szigorúan a kávék számára  értendő.

Szóval, itt a pontgyűjtő kártyát a mobilodon hordozod, de nem alkalmazás, hanem fénykép formában. A fotózás mikéntjét, azaz a játékszabályt most nem írnánk le. Megtaláljátok a FB oldalukon és a helyszínen is ki van téve a pultra. A lényeg, hogy minden 8. kávé ajándék!

Talán egyszerre ennyi élmény, érdekesség elég is, hogy kedvet csináljunk a helyhez. És ne habozzatok, nyomjátok bátran a csengőt!