Dávidot sokan a Madal kávézó Hollán Ernő utcai üzletéből ismerik, ahol szinte a nyitástól jelen volt, és közel 3 évig erősítette az újhullámos kávé egyik fellegvárának működését.

Dávid fiatal kora ellenére már rengeteg tapasztalatot gyűjtött ebben a szakmában. Érettségi után elvégzett egy mixer/barista képzést és az éppen akkor (2006) hazánkba érkező Glória Jeans  ausztrál kávézóláncnál kezdett dolgozni, ahol 2008-ban üzletvezető lett. Pont ekkor találkozott egy barátjával, aki éppen Ausztráliába készült nyelvet tanulni, és Dávidot is hívta a nagy kalandra. Így jutott ki első alkalommal a világ egyik legszínesebb és kávézás szempontjából a leginnovatívabb országába.

Másfél évet töltött kint nyelvtanulással és közben persze kávézókban tökéletesítette barista tudását.

Hazaérve Budapestre éppen „belecsöppent” az akkor debütáló Starbucks budapesti castingjába, és 600 jelentkező közül bekerült a 30 kiválasztottba, akik az első budapesti – WestEndben található – kávézó előkészületi munkáiban vehettek részt. Abban az időben ennek a láncnak hazánkba érkezése nagy előrelépés volt a minőségi kávéfogyasztás palettáján. A dolgozók sokrétű képzést kaptak, beleértve a profin megtervezett folyamat/munkaszervezést is.

Közben persze elérte Budapestet az első újhullámos/specialty kávézók nyitási hulláma. Ekkor nyílt a My Little Melbourne (szintén ausztrál hatásra), az Espresso Embassy és a Madal kávézó.

2011/12-nél járunk az időben, amikor Dávid már szeretne valami újat tanulni/csinálni, így talál rá a Hollán Ernő utcai Madal kávézóra, ahol kb. 3 évet tölt el.  Az „ikonikus csapat” egyik tagja.

Rajta kívül Horváth Gergő, Szilinyi Roland és Schubert Szabolcs alkotják a „dream teamet”. Itt telik el 3 év, amikor egy rövid Kaffeines (ekkor nyílik a Lövőház utcai egység) kitérő után Dávid ismét Ausztráliában találja magát. Ekkor 2016-ot írunk és következik 3 év 4 kávézóban, rengeteg új tapasztalással és inspirációval Sydneyben. De az élet ismét új fejezetet nyitott és a pár hete  -miközben a Benczúr hotelben az amatőr barista bajnokságot figyeltem,-  leült mellém Dávid.

Hirtelen nem is értettem a dolgot, de gyorsan kiderült, hogy nemrég érkezett vissza Budapestre. Tervei között most is sok minden szerepel, de egy biztos.

A jövőben is a kávéé lesz a főszerep!