A hétvégén a budapesti Benczúr hotel adott otthont az V. magyar amatőr barista bajnokság elődöntőjének.

Mint már 4 alkalommal, ezúttal is Nagy Krisztián Bruce, magyar barista bajnok szervezte az eseményt.

A 2 napos versenyen összesen 14 versenyző mérette meg magát. A Goosbumps Coffee Lab jóvoltából a legmodernebb géppark állt rendelkezésükre produkciójuk bemutatásához. Mindenki a „saját” kávéjával lépett fel, azaz szabadon választhatott a neki leginkább tetsző pörkölőtől.

A versenyzők az ország minden részéből érkeztek (Debrecen, Eger, Nagykanizsa, Kiskőrös, Hajdúszoboszló). Volt, aki már több éve dolgozik a szakmában, de olyan is, aki „csak” otthon, saját kedvére, lelkesedésből készít kávét (még). Érdekesség, hogy a lányok nagyobb számban képviseltették magukat. A nagy izgalom ellenére szuper produkciót nyújtottak a versenyzők. Rám nagy hatással volt Doma Dávid Csaba fellépése, akinek sajnos a kreatív ital készítése közben elromlott a habszifonja, ennek ellenére frappánsan megoldotta a feladatot.

A 14 versenyzőből 6 jutott tovább, akik február 8-án a KávéBárBazár rendezvény keretében szervezett döntőn mérik össze tudásukat.

A továbbjutók névsora (nem a továbbjutás sorrendjében):  

- Gosztonyi Botond – Pantry Brunch&Coffee
- Molnár Marcell – Mozata étterem Budapest
- Csuzi Vanessza – Black Sheep kávézó Debrecen
- Hernyák Gábor – Café Frei
- Jánosi Enikő – Onyx étterem

- Váradi Anett - Illangó DesszertLak Hajdúszoboszló

 

A kiállítókról is ejtsünk pár szót.

A Kávé Háza szekszárdi kávézót Járfás Miki képviselte. Külön köszönjük neki, hogy üvegpohárban (NEMpapír) készítette a kávékat Bányai Laci bácsi costa-ricai alapanyagából.

Komoly, szinte futurisztikus gépparkkal érkezett még a fent említett Goosbumps Coffee Lab, így nem csak a versenyzők, de az érdeklődő "civilek" is teljes képet kaphattak e különleges eszközökről.  

A BWT mindig stabil pont a minőségi vízszolgáltatásban. Most is itt olthattuk szomjunkat.

A Tadamm!, azaz Tóth Ádám saját készítésű tampereit, (fém és famegmunkálás is az ő érdeme) és egyéb kávés „kiegészítőit” hozta el a rendezvényre. Tényleg szuper dolgokat készít!

Az Impresso Lab mikropörkölő képviseletében a „lányok” mindkét nap friss filter kávéval látták el az érdeklődőket. Hálás köszönet érte!

Tea témában Varró Xénia, a tihanyi Örökké Tavasz – Kávé és Teaház tulajdonosa hozta el legkülönlegesebb teáit. A csodás tálaláson túl nagyon finom italokat is készített az érdeklődőknek. Többek között egy vörösteát, ami ebben a zord időben melegítő hatással van a szervezetünkre, ill. egy nagyon különleges tibeti hajdina teát, amiről eddig még csak nem is hallottunk.

A Tonichill képviseletében Steierlein Péter ízmester kínálta saját receptúrája alapján prémium minőségben elkészített gyömbér és tonik italait.

A csokikról se feledkezzünk meg! Egy kávés rendezvény elmaradhatatlan kelléke a csoki, amit ez alkalommal Juhász Lilla "csoki igazgató"a Suss csoki képviselője mutatott be az érdeklődőknek.

A „munkaruha” frontján az ERA design volt jelen kötényeivel.

És végül, de nem utolsósorban a fényképezőgépet ezúttal is Bakay Sándor, a Kávékóstoló csapat kóstolómestere kezelte.

Szuper hétvége volt! Köszönjük minden segítőnek és Brucenak a szervezőnek! Találkozunk február 8-án a Millenárison!