A kávés szakmában senkinek nem kell bemutatni az olasz gyártmányú La Marzocco kávégépeket. Az újhullámos kávézók többségében ezek a gépek teljesítenek szolgálatot és készítik naponta sokszor az eszpresszót és a tejes italokat.

Piero Bambi az olasz vállalat tulajdonosa, örökös tiszteletbeli elnöke március 22-én 86 éves korában hosszantartó betegség után hunyt el. Őrá emlékezünk ezzel a cikkünkkel.

A La Marzocco céget 1927-ben (2027-ben 100 éves lesz a cég!!) alapította Piero édesapja Giuseppe és nagybátyja Bruno, akik édesapjuk révén már beleszülettek a gépiparba. (Édesapjuk, azaz Piero nagyapja acélipari munkás volt.)

Piero az egész életét a gyárban töltötte. 6 éves korától haláláig azt csinálta, amit szeretett. Lássuk be, hogy ez keveseknek adatik meg, éppen ezért fantasztikus példaképek számunkra az ilyen beállítottságú emberek.

Arról nem is beszélve, hogy az olasz ipar mindig is világszínvonalú volt, és szinte kivétel nélkül családi vállalkozásból nőttek naggyá a cégek.

Peiro édesapja 1987-ben hunyt el, ami egészségileg is nagyon megviselte őt, ill. a vállalat további sorsán is komolyan el kellett gondolkodni. És ekkor jött a képbe az amerikai Kent Bakke, aki nem csak „befektetőként”, de barátként, sőt testvérként csatlakozott a családba.

Az ő érkezésével tudott az olasz családi vállalkozás ebben az időben nyitni az amerikai piacra, és fantasztikus időzítéssel csatlakozni az éppen akkor induló Starbucks birodalomhoz. A kapcsolat egészen 2005-ig, azaz közel 20 évig tartott, és ezzel vált lehetővé, hogy az olasz kávégép óriás meghódítsa az amerikai piacot is.

 Piero nem csupán gépészként, de dizájnerként is maradandót alkotott, hiszen 1990-ben az ő tervei alapján készült el az egyik legnépszerűbb, legtöbbet használt modell, a La Marzocco Linea.

Pieronak és feleségének Giovannának nem születtek gyermekei. Az ő gyermekük a gyár és az ott dolgozó szakemberek voltak, akiket Piero NÉV SZERINT ISMERT, és üdvözölt, és minden tudásával és szeretetével őket és a család által megálmodott és megvalósított ügyet képviselte.

Nevét beírta a világ NAGY KÁVÉS TÖRTÉNELEM KÖNYVÉBE, a halhatatlanok sorába.

HÁLA ÉS KÖSZÖNET a 80 éves szolgálatért! 

Piero Bambi fenti képének forrása a La Marzocco Hungary FB oldala.