RÓLUNK
Történetünk több, mint 30 éve kezdődött egy általános iskolai évnyitón, amikor a 7. osztályba új fiú érkezett. A fiút Sanyinak hívták.
Mivel még ismeretlen volt számára a környezet és nem volt benne biztos, hogy a megfelelő osztályhoz csatlakozott, ezért kérdésével odalépett egy lányhoz, akit Anitának hívtak.

Szóval kapcsolatunk ekkor indult és azóta is tart.
Valljuk, hogy a hosszú házasság egyik titka a közös érdeklődés, a közös célok az életben.
Mindketten nagyon szerettünk/szeretünk utazni, új élményeket gyűjteni, más nemzetek konyháját kipróbálni. A sok utazás során azt vettük észre, hogy mindketten folyamatosan Olaszországba vágyunk, és 25 évvel ezelőtti első utunkat hamarosan követte sok-sok újabb kiruccanás.
Nem tudtunk betelni az olasz életérzéssel, magával ragadott a történelem, az építészet, a táj, a konyhaművészet, melynek szerves része volt a KÁVÉ is. Évről évre meg kellett látogatnunk az olasz eszpresszó kultúra hazáját, összekötve a kellemest a hasznossal, azaz ez a pár nap mindig a KÁVÉról is szólt.
Ezen élmények hatására egyre mélyebbre ástuk magunkat a témában, így hamarosan otthonra is beszereztünk egy eszpresszó gépet a hozzá tartozó őrlővel, és 2011-ben mindketten elvégeztük a barista képzést a Barista Hungary Kft-nél. A képzés után lelkesedésünk és érdeklődésünk egyre magasabb szintre emelkedett, és azóta nincs megállás. Folyamatosan képezzük magunkat, elsajátítottuk az alternatív kávékészítési módokat, és pár éve fejünkbe vettük, hogy megreformáljuk a magyar kávéfogyasztók kávés szokásait.
MISSZIÓNK
Szóval... pár éve fejünkbe vettük, hogy megreformáljuk a magyar kávéfogyasztók kávézási szokásait.
Ez inspirált bennünket, hogy KÁVÉKÓSTOLÓ néven elindítsuk blogunkat, és tájékoztassuk a nagyközönséget arról, hogy hol lehet jó kávét inni Magyarországon (alkalmanként külföldre is kitekintünk)
Mivel tudjuk, hogy ez egy hosszú folyamat, ezért jártunkban-keltünkben mindenhol „hirdetjük az igét”, azaz milyen és hogyan készül a JÓ KÁVÉ.
Mottónk: A KÁVÉ a missziónk és a passziónk!
Ennek szellemében indítottuk útjára a „veleméri kávés napok” rendezvényünket az Őrségben, melynek keretében augusztusban 1 héten keresztül a saját erdei kis házunk teraszán fogadjuk az arra járó turistákat egy kis kóstolóval, és sok-sok hasznos kávés információval.
Ugyanilyen – önkéntes – „konstrukcióban” gerilla kávés akciókat szervezünk egyházi gyülekezetünk jeles alkalmain.
Hosszú távú terveink között szerepel középiskolai osztályokban előadások, bemutatók tartása, mely többek között azt a célt is szolgálja, hogy az energia italok helyett egészséges alternatívát kínáljunk.
Ezen kívül az Egyesület a Magyar Kávékultúráért alapító tagjaiként több, szintén „fanatikus” kávés szakemberrel együtt önkéntes munkában szerveztük a nemzetközi kávés versenyek magyarországi fordulóit.
Elhivatottságunkat a „Kávés szakma legjobbjai 2014” díjátadón a szakma is elismerte. Sanyi átvehette az „Aki a legtöbbet tette a magyar kávékultúráért” oklevelet.