Ebben az évben ünnepli 25. születésnapját – Isten éltesse! – az 1992-ben Székesfehérváron családi vállalkozásként alapított Damniczki cukrászda.

A Damniczki Balázs vezetésével készülő sütemény és fagylaltcsodák az évek alatt nem csak az elégedett vendégek számát növelték, de a szakmai zsűri tetszését is elnyerték.

Így lett 2014-ben az év tortája a Somlói Evolúció, 2013-ban pedig az év fagylaltja a vörösboros málna.

Ahhoz, hogy egy családi vállalkozás ennyi ideig talpon maradjon, sőt időről-időre megújuljon, elengedhetetlen a hagyományokra épülő folyamatos fejlődés, a piaci igények ismerete, a magas színvonalú termékek előállítása és nem utolsósorban a szívélyes vendéglátás.

Damniczki Balázs és tanulókkal együtt közel 30 fős csapata ezen tudás és képességek birtokában építi a jövőt. Ennek részeként a tavalyi év folyamán nagy fába vágták fejszéjüket.

Budapest belvárosában, az V. kerület Hercegprímás utca 17. alatt csodálatos környezetben megnyitották prémium minőségű termékeket értékesítő cukrász manufaktúrájukat.   

ÉS miért is írunk ilyen hosszan erről az alapvetően kávéval foglalkozó blogunkban?

Csak azért, mert őszinte örömünkre szolgál, hogy végre találtunk egy olyan cukrászdát, ahol

- a kávé is kiemelt helyen van és nemcsak egy „szükséges rossz”

- szinte „szentélyként” helyezkedik el a kávépult az üzlet bejáratánál

- a kávészekció Gyuricza Brigi vezető barista felügyelete alatt működik

- a kávékészítést a legmagasabb minőségű géppark szolgálja (2 karos Victoria Arduino Black Eagle Gravitech gép+ Mythos őrlő)

- feltörekvő magyar mikropörkölők kávéit kóstolhatod (de ha az igazán klasszikus olasz vonalat kedveled, akkor is jó helyen jársz)  

 

A „szokásos” eszpresszónk ez alkalommal egyik nagy kedvencünkből az Etiop Yirgacheffe-ből készült.

A közepesen barna és vastag crema gyönyörűen díszíti italunkat, melynek illata harmonikus, tolakodástól mentes. Teste közepes, inkább kicsit vékony, de afrikai kávéhoz képest megfelelő. Ízeiben nagyon etióp, nagyon yirga. (tejes verzióban is verhetetlen)

Az elmúlt hetek többszöri kóstolásai során mindig szakszerűen elkészített, kiemelkedő minőséget ihattunk. 

 

 

Hamarosan itt a nyár, a fagyi szezon, de ha betértek ebbe az elegáns üzletbe, mindenképpen kóstoljatok KÁVÉT is!