Szulló Szabina és Széll Tamás szentélyében a STAND 25 BISZTRÓ-ban (Hold utcai piac földszint) kóstoltunk.

Kicsit feszélyezve érkeztünk, hiszen a sikeres párost mégiscsak Európa leghíresebb séfjei között tartják számon. (Széll Tamás 2016. május 11-én megnyerte a Bocuse d’Or európai döntőjét, melyet Budapesten rendeztek.)

Az étterem neves vállalkozók, gasztronómiai szakemberek (épp Bíró Lajos fogyasztott) találkozó helye. A bejelentkezés dukál, különösen ebédidőben.

stand 25

Esetünkben ettől most eltekintettek, hiszen „csak” kávézni jöttünk.  Burián Anikó, a hely „kávéfelelőse”, régi kedves ismerősünk, széles mosollyal fogadott és jelezte, itt tényleg bármikor lehet „csak kávét inni”.

Az alapanyag a Molnár Attila által fémjelzett ONE ELEVEN pörkölőből érkezett.

Az italok készítésében Victoria Arduino White Eagle és Mythos őrlő működött közre.

 

Az eszpresszó tesztje

Alapanyag: Brazil bourbon natural.

Az ital lefolyása egyenletes, nyugodt. Lefolyási idő átlagos. Csésze és ital hőmérséklete rendben. Közepesnél vékonyabb test. Illata nem volt markáns. Alacsony savak, már-már selymes. Crema világosbarna, közepes vastagságú, közepesen tartós.

Ízében nem tipikus brazil és nem is tipikus natural (helyenként az alma és egres ízei jelennek meg).

Utóíze hosszantartó, harmonikus, a brazil csokisság jegyeivel.

A presszós csésze nagyon jól néz ki, fogása kellemes, jó inni belőle, de sajnos a geometriája nem megfelelően emeli ki a kávé aromáját.

Összességében egy igazán finom, értékarányos kávét, hozzá mosolygós kiszolgálást kaptunk Anikótól! Kóstoljatok nála Ti is!

Őszinte örömünkre szolgál, hogy Szabina és Tamás gasztronómiai koncepciójában nem csak az ételek, de a kávé is kiemelt figyelmet kap.

Így jöhetett létre náluk az az egység, amire minden hasonló színvonalú helyen szükség/igény lenne.